Webalkalmazás fejlesztés

Üzleti igényeket támogató webalkalmazások az egyedi fejlesztésektől elvárt rugalmassággal, biztonsági kockázatok minimalizálása mellett.
web-cover
web-cover

Tanácsadás

Tanácsadás keretében felmérjük, megértjük üzleti folyamataidat, és ajánlatot teszünk egy, az adott logikát legjobban támogató rendszer megvalósítására. Felmérjük az elérhető nyílt forráskódú megoldásokat, és egy költséghatékony konstrukciót állítunk össze a kivitelezésre.

Architektúra tervezés

Egy komplex alkalmazás általában nem egy, hanem több, egymással együttműködő komponensből áll. Az eszközök kiválasztása, és az architektúra specifikálása képezi a szolgáltatás részét. A kiválasztás és tervezés mindig az adott üzleti igény alapján történik. Ezek lehetnek: a szükséges adatbiztonság foka, rendelkezésre állás, várható terhelés, a terhelés volatilitása, várható ügyfélszám, tipikus feladatok, és minden olyan jellemző, amely az üzleti célok elérésében fontos szerepet játszik.

Fejlesztés

A fejlesztés során a tanácsadásból vagy a UX/UI tervezés során elkészült funkcionális specifikáció alapján készítünk egy tervet, mely tartalmazza az egyes elemek elkészítésének becsült idejét, az esetleges alternatív megoldásokat, azok előnyeivel, hátrányaival. A terv elfogadása után a megadott keretek között elkészítjük az alkalmazást. Webalkalmazásokat tipikusan PHP keretrendszerek segítségével fejlesztünk, de ha az architektúra igényli, microservice alkalmazásokat készítünk GO-ban, RUBY-ban, Python-ban is. Az üzleti igényekhez alkalmazkodva, agilis módszertan szerint dolgozunk, amely lehetővé teszi az alkalmazás folyamatos iterálását is.

Adatbázis fejlesztés

Az adatokat nem csak tárolni fontos, hanem azokat különböző módon listázni kell, biztosítani a kereshetőséget, valamint általában műveleteket is kell végezni rajtuk. Ezektől a műveletektől, az adatok mennyiségétől és felépítésétől függően más-más típusú adatbázis kezelő(k) választása javasolt. Az adatbázis fejlesztés során kiválasztjuk az eszközöket és elkészítjük az adatbázis sémákat, melyek leírják azt, hogy hogyan kerülnek tárolásra az adatok.

Migráció

Különböző meglévő adatbázisokban, korábbi alkalmazásokban tárolt adatok átalakítását, tisztítását, egységesítését, majd az így kapott adatok új adatbázisokba való betöltését végezzük a szolgáltatás keretei között.

Integráció

Az integráció során a rendszerek közötti adatáramlást, a különböző funkciók összekapcsolását, összehangolását biztosítjuk. Ez két irányba is történhet: vagy az általunk fejlesztett alkalmazást készítjük fel arra, hogy már meglévő rendszerekhez (pl. vállalatirányítási rendszer, NAV online számlázás, fizetési szolgáltató, stb.) kapcsolódjon, vagy az általunk fejlesztett alkalmazást tesszük képessé arra, hogy más rendszerek kapcsolódjanak hozzá (pl. mobil alkalmazás, vállalat irányítási rendszer, stb.).

Teljesítményhangolás

A szolgáltatás keretei között megvizsgáljuk az átadott alkalmazást, megkeressük benne azokat a pontokat, ahol a leghatékonyabban lehet a teljesítményt növelni, majd elvégezzük a szükséges módosításokat.

AMIT KAPSZ:

  • Kivitelezési ajánlatot
  • Az igényeket legjobban szolgáló adatbázis-megoldást
  • Külső rendszerekkel kommunikálni képes megoldásokat
  • Az igényeknek megfelelő teljesítményű webes alkalmazást
Szechenyi 2020
AWS book

AWS Cloud computing könyv magyarul!

Töltsd le ingyen!