Teljeskörű webfejlesztés, UX/UI és cloud szolgáltatások

Összetett informatikai problémával küzdesz vagy digitális üzleti ötleted kivitelezéséhez keresel partnert? Egyszeri vagy hosszú távú megoldásra van szükséged? A Cheppers szakértelmében nem fogsz csalódni.

banner
banner
banner
alt fox

Folyamatunk

A tanácsadás, a UX/UI tervezés, a webfejlesztés és az üzemeltetési szolgáltatásaink egymásra épülnek, de önállóan is igénybe vehetőek. Segitünk, ha egy konkrét problémával akadtál el, de akkor is jó helyen jársz, ha a kezdeti tervezéstől az üzemeltetésig keresel partnert.
További szolgáltatásaink
banner
01

Drupal webfejlesztés

Ha még nem dolgoztál Drupallal, de egy megbízható, biztonságos keretrendszert keresel, jó helyen jársz.
A Cheppers történetének kezdete óta használjuk a Drupal platformot, amin keresztül egyedi szoftveres megoldásokat szállítunk. Segítünk továbbfejleszteni meglévő, Drupal-alapú weboldaladat, de számíthatsz ránk új ötleteid Drupalos megvalósításában is.
Audit, Tanácsadás, architektúra tervezés, Egyedi Drupal fejlesztés, Front-end fejlesztés
Bővebben
banner
02

Terméktámogatás és üzemeltetés

A fejlesztés végeztével sem engedjük el a kezed. Rendszereidet folyamatosan frissítjük, nyomon követjük a szerver teljesítményét, és ügyelünk a webes infrastruktúra biztonságára is.
Vállaljuk Drupal és Laravel alapú rendszerek folyamatos frissítését és weboldalak karbantartását. Automatikus és manuális tesztek segítségével szavatoljuk, hogy weboldaladon az üzletileg kritikus funkciók zavartalanul működjenek.
Drupal terméktámogatás, Laravel terméktámogatás, Drupal üzemeltetés
Bővebben
banner
03

Webalkalmazás fejlesztés

Üzleti igényeket támogató mobil- és webalkalmazásokat fejlesztünk rugalmasan, a biztonsági kockázatok minimalizálása mellett.
A fejlesztést UX kutatási eredményekre alapozzuk, az integráció során pedig biztosítjuk a rendszereid közötti adatáramlást és a különböző funkciók összehangolását.
Tanácsadás, Architektúra tervezés, Fejlesztés, Adatbázis fejlesztés, Migráció, Integráció, Teljesítményhangolás
Bővebben
04

Stratégiai tanácsadás

Ahhoz, hogy megfelelő digitális fejlesztési stratégiát tudj kialakítani, azonosítani kell a célokat és a rendelkezésre álló erőforrásokat. Ez nem megy alapozás nélkül.
Stratégiai tanácsadásunk során először feltérképezzük az üzleti modelledet és a termékedet, majd felkutatjuk a versenytársaidat és beazonosítjuk a legnagyobb lehetőségeket és kockázatokat, üzleti és technológiai szempontból egyaránt. A folyamat végén elkészítjük a megvalósítás pontos idő- és költségtervét.
Konzultáció, Iparági kitekintés, Tervezés
Bővebben
05

Cloud szolgáltatások

Használd ki a felhő előnyeit! Legyen szó kisebb felhő alapú szolgáltatásokról vagy teljes adattárházak kialakításáról, segítünk.
Ha cloud migrálást szeretnél, felmérjük a jelenlegi infrastruktúrádat, illetve megtervezzük és kiépítjük alternatív, felhő alapú rendszeredet. Költségtervet készítünk és optimalizáljuk a kiadásaidat, de támogatunk az üzemeltetésben is, így a cloud szolgáltatásokon keresztül segítünk elérni üzleti céljaidat.
Cloud native alkalmazásfejlesztés, Cloud migráció, Költségmenedzsment, DevOps, Big Data
Bővebben
alt text
06

UX kutatás és UX/UI design

Ha kutatással és felhasználói tesztekkel alapozod meg a fejlesztést, rengeteg erőforrást spórolhatsz meg.
A UX módszertan lényege, hogy csak olyan termék és funkció kerüljön lefejlesztésre, amelyre van piaci igény, és garantáltan felhasználóbarát és stabilan működik. Üzleti és felhasználói kutatáson alapuló UX/UI tervezési folyamatunk célja, hogy a felhasználók számára könnyen kezelhető, szerethető, így pénzügyileg is sikeres terméket készítsünk elő fejlesztésre.
UX/UI tanácsadás, UX kutatás és UX/UI tervezés, Funkcionális specifikáció
Bővebben

Gyakran ismételt kérdések - mindegyikre válaszolunk

Mostanra több mint 60 fős, fiatal, energikus csapatunk van, akik világszínvonalú termékeket hoznak létre. Nálunk egy helyen találhatod meg az összes fontos szolgáltatást, amire szükséged lehet a digitális transzformációhoz. Tanácsadás, tervezés, fejlesztés, infrastruktúra és üzemeltetés, illetve terméktámogatás.

2012-es megalapításunk óta folyamatosan növekszünk és bővítjük szolgáltatásaink körét. Drupal alapú rendszerek fejlesztésével indultunk, hamar a magyar Drupal közösség legnagyobb cége lettünk. Aktív formálói vagyunk a nemzetközi közösségnek: eseményeket, konferenciákat szervezünk. A Drupal Give kezdeményezés keretében önkéntes alapon oldunk meg technológiai és társadalmi problémákat design és kód segítségével.

2014-től foglalkozunk felhasználói élmény kutatással és tervezéssel. Ügyfeleink, a kutató- tervező kollégák és a fejlesztők házon belüli együttműködése révén gyorsan és hatékonyan tudunk eredményeket elérni. New Yorki irodánkat 2016-ban nyitottuk, így bővül folyamatosan a szolgáltatásainkkal elégedett észak-amerikai ügyfelek köre is.

2015-től felhő alapú szolgáltatások fejlesztésével bővült a porfólionk. Az évek során nagy jártasságot szereztünk cloud migrációban, CI/CD rendszerek kialakításában és magas rendelkezésreállású infrastruktúrák tervezésében és üzemeltetésében. Megoldásainkat az Amazon Web Services (AWS) partnereként szállítjuk.

A Drupalban és Laravelben történő webfejlesztés mellett számos más, kapcsolódó területen is tevékenykedünk: fejlesztünk megosztott és felhőalapú rendszereket, mobil- és webalkalmazásokat, foglalkozunk UX-szel, stratégiai tanácsadással és terméktámogatással is. Hatékonyan tudunk együttműködni részfeladatok megoldásában, de magabiztosan szállítunk komplett fejlesztési és üzemeltetési projekteket is.

Ha egy weboldal vagy webes szolgáltatás felépítésére adjuk a fejünket, az interneten elérhető számos tartalomkezelő szoftver közül választhatunk. Ilyen például a Wordpress és a Drupal is. Összehasonlítva a többi keretrendszerrel a Drupal rugalmas, nagyon biztonságos és fejlesztőbarát, így alkalmas nagyon egyedi, komplex igények kielégítésére is.

Mivel gyorsabb, mint a többi tartalomkezelő, ezért előszeretettel használják különböző nagy forgalmú weboldalak, például webáruházak, egyetemek, nagy látogatottságú híroldalak, informatikával, big data-val foglalkozó vállalatok, kormányzati szervek és közintézmények.

A Cheppers igazi erőssége abban rejlik, hogy izgalmas problémákra egyedi megoldásokat ad. Fontosnak tartjuk, hogy a választott technológiai megoldás optimális legyen üzleti szempontból, és a Drupal nem mindig az. Emiatt bizonyos esetekben a PHP Laravel keretrendszerével dolgozunk, illetve egy React.JS és React Native alkalmazásfejlesztő csapatunk is van. Az általunk alkalmazott technológiák optimálisak a komplex webes platformok és elkészítéséhez.

Általában nem foglalkozunk egyszerű honlapok vagy weboldalak elkészítésével, Wordpress oldalakkal, egyszerűbb blogokkal, illetve Shopify vagy hasonló platformon működő webshopok létrehozásával sem.

Nézzünk egy konkrét példát! Tegyük fel, hogy egy régi, komplex, sok funkcióval és felhasználóval rendelkező webes szolgáltatást kell újraterveznünk. Például egy jegyvásárlási platformot vagy egy komplex e-kereskedelmi rendszert.

Először meg kell értenünk a rendszer jelenlegi működését és az üzleti célokat. Ehhez átnézzük a meglévő platform működését, a teljesítményét, a kódot, a designt. Előfordulhat, hogy például a piac vagy a technológia jobb megértése érdekében saját kutatást végzünk. Ezután strukturált workshopok és egyeztetések segítségével közös nevezőre jutunk a megbízóval, felállítjuk a célokat, és megtervezzük a folyamatot.

  1. Stratégiai tanácsadás

Ha szükség van a termék struktúrájának vagy funkcionalitásának megváltoztatására, első lépésként UX kutatási módszertan segítségével validáljuk az ötletet és a felhasználói szükségletet. Ezután kiválasztjuk a megfelelő technológiai megoldásokat és megtervezzük az architektúrát.

  1. UX kutatás és tervezés

A feltárt ügyfél- és felhasználói igényeknek alapján elkészítjük a termék első prototípusát, amelyet valódi felhasználókkal tesztelünk. A tesztek visszajelzései alapján úgy változtatunk a terméken, hogy az logikus és könnyen kezelhető legyen a felhasználók számára.

  1. UI tervezés

Csak a UX tervezési fázis után kezdünk bele a UI tervezésbe, amikor kialakítjuk az új oldal designját és látványterveit. A UI terveket felhasználói tesztekkel validáljuk, és a szükséges átalakítások után véglegesítjük.

  1. Architektúra tervezés

A UX/UI tervekre alapozott fejlesztés során figyelembe vesszük az adatbiztonsággal kapcsolatos elvárásokat, a várható terhelést, a tipikus feladatokat, és a termékhez kapcsolódó üzleti célokat.

  1. Webfejlesztés

Ha új funkciókra van szükséged mi lefejlesztjük neked, majd integráljuk a jelenlegi rendszereddel. A backend fejlesztéssel párhuzamosan házon belül zajlik a frontend fejlesztés is, ennek során a tervezett UI design alapján életre keltjük az oldalad!

  1. Terméktámogatás és üzemeltetés

Egy digitális termék sosincs kész, hiszen mindig jönnek majd új ötletek és fejlesztési javaslatok. A Cheppers nem engedi el a kezed a termék átadása után – segítségünkre hosszú távon is számíthatsz. Drupal és Laravel alapú rendszerekhez is biztosítunk folyamatos frissítést és karbantartást, így szavatoljuk az üzletileg kritikus funkciók működését.

A kapcsolatfelvétel után felmérjük a tervezett projekt részleteit és a pontos ügyféligényeket, melyek alapján minden esetben egyedi árajánlatot készítünk.

A UX design (user experience design) magyarul a felhasználói élmény megtervezését jelenti. Ebbe az élménybe minden beletartozik, amivel a felhasználó találkozik egy digitális termék használata előtt, közben és után. A UX/UI design során kialakítjuk a termék funkcionalitását és vizuális megjelenését, folyamatosan szem előtt tartva a használhatóságot.

A felhasználó szempontjait csak akkor tudjuk érvényesíteni, ha teszünk is azért, hogy megismerjük ezeket a szempontokat. A UX szemléletmód lényege, hogy a tervezési folyamat különböző pontjain a célcsoport képviselőivel végzett interjúkkal és tesztekkel validáljuk a terveket.

A UX folyamat három, egymással szorosan összefüggő alkotóeleme a UX kutatás, a UX design és a UI design (user interface design).

A UX kutatás során interjúk, tesztek és piackutatás segítségével igyekszünk a lehető legpontosabban feltérképezni a már rendelkezésre álló piaci megoldásokat és a tervezett termék célcsoportjának igényeit.

A UX designer a kutatási eredmények alapján tervezi és adatvezérelt módon alakítja ki a termék információs szerkezetét és funkcióit. Ebben a fázisban a termék drótváza készül el, amely leképezi az oldalon található gombok, menüpontok és screenek leglogikusabb csoportosítását.

A UI design az utolsó lépés, amikor az elkészült drótvázat "felöltöztetjük", azaz kialakítjuk a termék vizuális megjelenését, adott esetben a brand arculatával összhangban. Ebben a fázisban döntünk a végleges színekről és betűtípusokról, és ekkor tervezzük meg az oldalon található effekteket és animációkat.

Beszéljünk

Mesélj a kihívásaidról, és segítünk megoldani!

Kapcsolat
Szechenyi 2020
AWS book

AWS Cloud computing könyv magyarul!

Töltsd le ingyen!