Well-Architected Keretrendszer és Elemzés

aws well architected partner program

Az AWS által kifejlesztett Well-Architected Keretrendszer a kiemelkedő teljesítményű, biztonságos és költséghatékony infrastruktúra tervezését és fejlesztését támogatja. A Well Architected Elemzés (WAR) olyan minősített partnerek végezhetik el, mint a Cheppers. Ha vállalod a feltárt hibák javítását, a jelentés és a javítás is ingyenes lehet!

AWS Well-Architected Keretrendszer és Elemzés

Gyorsíts és optimalizálj velünk a AWS Well-Architected Elemzés segítségével!

Gyorsíts és optimalizálj velünk a AWS Well-Architected Elemzés segítségével!

Szeretnél gyorsítani az innoviáción miközben csökkented a költségeidet? A felhőbe költözés első lépése általában az úgynevezett “lift and shift” módszerrel történő költöztetés, amikor a korábbi szerver alapú környezetből hasonló paraméterű, már felhőben működő szerverkörnyezetbe mozgatjuk át a szolgáltatásokat.

Ez sajnos ilyen formában messze nem használja ki a felhőszolgáltatások előnyeit, emiatt fontos, hogy mihamarabb elkezdődjön az optimalizáció. De honnan tudod, hogy optimális-e a kialakított rendszer? Ebben segít a Well-Architected Elemzés, ami nem csak a hibákat tárja fel, hanem segít az optimalizálásban is.

A Well-Architected keretrendszer 6 pillére

Szorosan kapcsolódva az AWS Well-Architected keretrendszeréhez Well-Architected jelentésünk hat kulcsfontosságú területen értékeli a felhőmegoldásodat:

Üzemeltetési hatékonyság
Üzemeltetési hatékonyság

A felhőstratégia alapvető célja az üzleti eredmények javítása, az ügyfelek és az üzleti eredmény növelése. Üzemeltetési folyamataidat az iparági legjobb gyakorlatokkal összehasonlítva vizsgáljuk meg és értékeljük ki. Segítünk a hiányosságok azonosításában és javaslatokat teszünk a mérésre, monitorozásra és a folyamatos fejlesztésre.

Biztonság
Biztonság

Minden informatikai rendszer folyamatos és változatos fenyegetéseknek van kitéve, amivel felhőbiztonsági stratégiánknak folyamatosan lépést kell tartani. Ebben segít az automatizált monitorozás és helyreállítás, naplózás, nyomkövetés, valamint folyamatos kockázatmenedzsment stratégiák kidolgozása.

Költségoptimalizálás
Költségoptimalizálás

Ahhoz, hogy valóban megítéljük a felhőstratégia hatékonyságát, világosan meg kell értenünk üzleti céljaidat. Az együttműködésünk keretében összehasonlítjuk felhős költségeidet a megtermelt üzleti értékkel. Fontos megértenünk ehhez például, hogy a piacra kerülés sebességét szeretnéd növelni, vagy a költségeket szeretnéd inkább csökkenteni?

Teljesítményhatékonyság
Teljesítményhatékonyság

A felhő nem statikus, folyamatosan fejlődik új képeségekkel, szolgáltatásokkal bővül. Tudod tartani a lépést a változásokkal? Kihasználhatod az AWS felhőszolgáltatásainak folyamatosan fejlődésében rejlő lehetőségeket a rendszered időszakos felülvizsgálatával. Egy adott rendszer optimális megvalósítása mindig az egyedi célok, adottságok és lehetőségek függvénye. A jól megtervezett rendszerek vegyes megoldásokra építenek és különböző funkciókat használnak a teljesítményjavítás érdekében.

Megbízhatóság
Megbízhatóság

A szolgáltatás kiesése komoly üzleti veszteséget okozhat. Felmérjük, hogy a megoldásod mennyire képes dinamikusan erőforrásokat használni, okozhat-e problémát egy hibás konfiguráció vagy hálózati beállítás. Felmérjük, hogy egy kiesés esetén milyen gyorsan tud helyreállni a rendszer és javaslatokat teszünk arra vonatkozóan, hogyan tudod ellenállóbbá tenni az infrastruktúrád.

Fenntarthatóság
Fenntarthatóság

A fenntarthatósági szempontnál arra összpontosítunk, hogy minimalizáljuk a felhő üzemeltetésének környezeti hatásait és növeljük az energiahatékonyságot. Kulcsfontosságú kérdés a fenttarthatóság közös felelőssége, ennek érdekében törekszünk az erőforrások optimalizálására.

A FOLYAMAT

Hogyan készítjük el a Well Architected jelentést?

A legfontosabbal kezdjük: Hogyan kerülheted el, hogy fizetni kelljen érte?

A Well Architected jelentés elkészítése nettó 1 500 000 forintba kerül, amely magában foglalja az összes, alábbiakban bemutatott lépést, beleértve a felmérést, az értékelést és a feltárt hiányosságok szükséges mértékű javítását ahhoz, hogy jogosult legyél 5000 dollár értékű AWS creditre, amelyet teljes mértékben lefogyaszthatsz a vizsgált AWS fiókban.

Nem elég tehát a jelentés megrendelése, a feltárt súlyos hiányosságok legalább 45%-át javítani is kell ezt követően, viszont ezért külön már nem kell fizetned.

01
Felmérés

Egyeztetünk az üzleti célokról, a felmérni kívánt AWS fiókról, dokumentáljuk az architektúrát és kérdéseket teszünk fel a Well Architected keretrendszer előbbiekben bemutatott pillérei alapján.

Résztvevők
  • Cheppers Cloud Architecht
  • Cheppers Account Executive
  • A te csapatod
Szükséges idő
1-2 óra
Felmérés
02
Well-Architected vizsgálat

A Well Architected keretrendszer eszközei segítségével felmérjük és értékeljük a felhőben kialakított architektúrád, azonosítjuk az esetleges hiányosságokat és javaslatot teszünk innovatív megoldások bevezetésére. Közvetlenül kommunikálunk azokkal a kollégáiddal, akik a jelenlegi környezetet karbantartják és fejlesztik, hogy teljes körű képünk legyen a folyamatokról.

Résztvevők
  • Cheppers Cloud Architecht
  • A te csapatod
Szükséges idő
2 óra
Well-Architected vizsgálat
03
Elemzés bemutatása

Bemutatjuk az elemzést és annak megállapításait, elmagyarázzuk, hogy mi-mit jelent pontosan. A jelentés tartalmazza egyaránt a megfelelőségeket, hiányosságokat. Együtt priorizáljuk a kritikus problémákat, és tervet készítünk legalább 45%-uk javítására.

Résztvevők
  • Cheppers Cloud Architecht
  • A te csapatod
  • Cheppers Account Executive
Szükséges idő
1 óra
Elemzés bemutatása
04
Lépj velünk kapcsolatba!

A Well-Architected Keretrendszer nem csak arra alkalmas, hogy felülvizsgáljuk az AWS-ben már futó szolgáltatásaidat. A keretrendszer beépíthető a fejlesztés és az üzemeltetés mindennapi folyamatába is. Ha szeretnéd megismerni hogyan, lépj velünk kapcsolatba!

Lépj velünk kapcsolatba!

SZERETNÉL TÖBBET TUDNI A WELL-ARCHITECTED KERETRENDSZERRŐL?

Lépj velünk kapcsolatba!