2021. október 19.
Cloud

Windows munkaállomás - AWS Workspaces

Image
Tassy János
Cloud Engineer

A pandémia egyik kihívása volt, hogy hirtelen rengeteg munkavállaló otthoni munkavégzésre kényszerült. Sokszor az otthoni számítógépekről akár biztonsági, akár license problémák miatt nem érhető el minden olyan szolgáltatás, ami az irodai gépekről igen.

Image

Gyakran előfordul az is, hogy egy cég csak Linux vagy macOS-t használ, azonban egyes alkalmazások csak Windows-on futnak. Végül vannak olyan számításigényes feladatok, amelyek az irodai gépeken napokig, hetekig futnának. Ilyenkor hasznos az Amazon Workspaces Desktop-As-A-Service terméke, amellyel menedzselt virtuális munkaasztalt készíthetünk magunknak vagy vállalatunk dolgozóinak. Tassy János kollégánk a webinárium keretében bemutatja a szolgáltatás fő jellemzőit, használati lehetőségeit. Megismerjuk az erőforrások méretezését és az automatikus leállítást.

 

Megnézzük, milyen kapcsolódó AWS szolgáltatásokkal tudjuk hatékonyabbá tenni a munkavégzésünket, és ezekbe is nyerünk némi betekintést.


 


Kipróbálnád az AWS Workspaces szolgáltatását? Érdekel, hogy hogyan tudnád hatékonyabbá tenni vele az irodai és a távoli munkát? Lépj velünk kapcsolatba, segítünk! 

Bejegyzések hasonló témában

Image
Image
2021. október 19.
Cloud

Mikola Péter előadásában megismerhetitek az adattárolás elméleti hátterét a felhőben. Péter röviden érinti a különböző adattárolási módszerekkel kapcsolatosan felmerülő problémákat, és hasznos tanácsokat ad a megfelelő adattárolási módszer kiválasztásában.

Image
Image
2021. október 19.
Cloud

E-kereskedelemmel foglalkozol? Mikola Péter kollégánk a Cheppers AWS webináriuma keretében az e-kereskedelmi szolgáltatók és a nagy forgalmú webáruházak ismert kihívásain keresztül mutatja be, hogy az AWS szolgáltatásai hogyan tudják enyhíteni vagy megoldani a tipikus problémákat

AWS book

AWS Cloud computing könyv magyarul!

Töltsd le ingyen!