2021. október 19.
Cloud

Az AWS felhőszolgáltatásainak előnyei az e-kereskedelemben

Image
Tassy János
Cloud Engineer

E-kereskedelemmel foglalkozol? Mikola Péter kollégánk a Cheppers AWS webináriuma keretében az e-kereskedelmi szolgáltatók és a nagy forgalmú webáruházak ismert kihívásain keresztül mutatja be, hogy az AWS szolgáltatásai hogyan tudják enyhíteni vagy megoldani a tipikus problémákat.

Image

Először az indulással kapcsolatos, valamint a kezdetben felmerülő feladatok megoldásába nyerünk betekintést, a későbbiekben pedig Péter néhány fontos AWS szolgáltatást mutat be és  ad ötleteket arra, hogy ezeket az e-kereskedelemben hogyan tudjuk hasznosítani.

 

Végül egy gyakorlati bemutató keretében bemutatjuk, hogyan tudsz az AWS Marketplace segítségével egy egyszerű webshopot elindítani. Miután elkészült a webshopunk, könnyedén végrehajtunk rajta technikai változásokat: szerverét átméretezzük, Elastic IP-t rendelünk hozzá. Néhány alapvető szolgáltatás segítségével gyorsan skálázhatóvá tudjuk tenni a webáruházat. Ha nagyobb forgalomra számítunk, hasznos lehes a webinárium keretében bemutatott AWS CloudFront CDN is. A gyors weboldalt gyors adatbázis kell, hogy kiszolgálja, ehhez az Amazon RDS Aurora Serverless megoldását fogjuk beállítani. Végül a titkosított adatforgalom ma már alapvető elvárás az interneten, ehhez az az AWS Application Load Balancer és Amazon Certificate Manager lesz a segítségünkre. 

 

 

E-kereskedelemben utazol? Érdekel, hogy hogyan lehetne hatékonyabbá tenni a szolgáltatásod, weboldalad, webáruházad? Lépj velünk kapcsolatba, segítünk felmérni a lehetőségeid! 

Bejegyzések hasonló témában

Image
Image
2021. október 19.
Cloud

Mikola Péter előadásában megismerhetitek az adattárolás elméleti hátterét a felhőben. Péter röviden érinti a különböző adattárolási módszerekkel kapcsolatosan felmerülő problémákat, és hasznos tanácsokat ad a megfelelő adattárolási módszer kiválasztásában.

Image
Image
2021. október 19.
Cloud

Tassy János kollégánk a webinárium keretében bemutatja az Amazon Workspaces szolgáltatás fő jellemzőit, használati lehetőségeit. Megismerjuk az erőforrások méretezését és az automatikus leállítást.

AWS book

AWS Cloud computing könyv magyarul!

Töltsd le ingyen!