Drupal 8 Akadémia

Kezdő web- és PHP fejlesztők számára

Rolunk_01.png ALT

A következő tanfolyam

indulásának időpontja:

2019. 02. 04.

 

Jelentkezz

Miért ajánljuk?

 

Szeretsz új dolgokat létrehozni, ami emberek százezreit, millióit éri el és könnyebbé teszi mindennapjaikat? Mára az életünk szerves része az internet, mely végtelen lehetőséget nyit meg egy tehetséges informatikus számára.

 

A Cheppers csapata immár öt éve növekszik, üzleti eredményeink pedig igazolják a nyílt forráskódú szoftverekbe és a Drupalba vetett hitünket. A szoftvervilágba elementáris erővel berobbannó nyílt forráskódú szoftverek átformálták a piacot, így nyitottá, elérhetővé tették számunkra is azt, hogy beléphessünk és a nagyokkal versenyezzünk, új és izgalmas alkalmazásokat építhessünk.

 

A tudás önmagában nem ér semmit egy jó közösség és egy jó csapat nélkül. A Cheppersben dolgozó kollégáink közel egy évtizedes - Drupalos - tapasztalat mellett is folyamatosan bővítik tudásukat, és felfedezéseiket megosztják a közösséggel és egymással.

 

Ha fontosnak tartod, hogy egy szakmailag felkészült, ám mégis laza, barátságos csapatban tanulj és dolgozz, mindezt egy otthonos, belvárosi irodában, ha szeretnéd beutazni a világot és része lenni egy több tízezer fős nemzetközi közösségnek, akkor biztosan nálunk a helyed!

drupal_akademia_group_image2.jpg ALT

Kinek Ajánljuk?

 

Azoknak, akik szeretnének igényes weboldalakat, webes szolgáltatásokat készíteni a legkorszerűbb technológiákkal. Fontos, hogy legyen legalább egy-két éves PHP programozói tapasztalatod, mert az Akadémiának nem célja a programozási alapok megtanítása. Ezen felül követelmény, hogy aktívan beszélj/írj/olvass angolul legalább középfokú szinten.

Bemutatkozunk

 

A Cheppers Közép-Európa egyik legnagyobb Drupal és DevOps tanácsadó és fejlesztő cége, nyugat-európai és amerikai ügyfelekkel, budapesti székhellyel. Leányvállalatunk a New York-i székhelyű Cheppers USA. A Cheppers munkatársai közül sokan tulajdonosok is mára, és erre büszkék vagyunk! Nyitott, elfogadó, segítőkész közösséget alkotunk.

 

Tilman Attila
Tilman Attila
Junior Drupal Developer

“Bár kevés programozói tudással indultam, de a képzés során sikerült stabil alapokat és tudást szereznem, ami a későbbiekben nagyon hasznosnak bizonyult a napi munkában.”

“Amit kaptam az akadémiától: nagy igényességgel vegyített szakmai értékrend, professzionalizmus és kritikus szemléletmód. Mindezek mellett pedig lefedtük a Drupal ökoszisztémáját.”

Herczog Zoltán
Herczog Zoltán
Junior Drupal Developer

“Végre valós problémák megoldásán keresztül szerezhettem használható tudást a Drupalról, egy olyan mentortól, aki hagy teret a kísérletezésre, de készségesen segít ha elakadsz.”

A képzés során megismerkedhetsz munkatársainkkal és munkáinkkal is, ugyanis a képzést Budapest belvárosában, a Szent István körúton, 500 négyzetméteres díjnyertes lakásirodánkban tartjuk.

 

Drupal Akadémia néven 2016 tavaszán indítottuk el első, majd 2017 tavaszán második képzésünket. Ezeken weboldalak és webes szolgáltatások elkészítését oktattuk, a modern, Symfony-ra épülő Drupal 8-ra alapozva. A képzés résztvevői az oktatást követően sikerrel teljesítették az Acquia Certified Developer vizsgát és azóta is csapatunkat erősítik.

Hogyan tanítunk?

 

A képzés nappali oktatásos formában, munkanapokon jellemzően délelőtt 9 órától délután 17 óráig tart. Az első hetekben csoportos oktatás keretében elsajátítod a Drupal alapismereteket. A hatodik-nyolcadik hetet követően egy egynapos, önálló vizsgafeladatot kell megoldanod, melynek sikeres teljesítését követően komplexebb kihívások megoldására készítünk fel.

 

A program résztvevői a Drupal ismereteken kívül megtanulják a saját fejlesztőkörnyezet kialakítását, a fejlesztő eszközök használatát, programozási praktikákat, gyakorlatot szereznek a csapatmunkában, és anyanyelvi angoltanárok segítségével tökéletesítik nyelvtudásukat.

 

A képzéshez a Cheppers biztosítja a szükséges informatikai eszközöket.

Github

Csapatmunka

Git alapok - Hogyan dolgozz verziókövető rendszerben, mi a jó commit

Git flow - Hogyan kell csapatban dolgozni

Jenkins

Build és tesztelés

Hogyan tesztelj, milyen a jó teszt

PHPUnit, Integrációs tesztek, Behat tesztek írása

Build pipelines - hogyan lesz a kódból egy deployolható alkalmazás? (Gulp, Grunt, Phing, Robo)

PHP

PHP tools

Csomagok kezelése - composer

Modern templating engine használata - twig

Symfony API alapok

Drupal 8

Drupal 8

Parancssori eszközök használata - drush, drupal console

Drupal 8 API (pluginek írása, sminkek készítése)

Hogyan adj vissza a nyílt forráskódú közösségnek

Tartalomkezelés, meglévő komponensek beállítása

Mit kell tudni a Drupal 8-ról?

 

Miért nem Wordpress? Miért nem Joomla? Miért nem X rendszer? Véleményünk és tapasztalatunk szerint a jelenlegi piacon a Drupal 8 a legversenyképesebb nyíltforrású, PHP alapú tartalomkezelő keretrendszer, ami teljesen testreszabható marad, miközben szigorú kódolási és architekturális szempontoknak felel meg. A magas minőség és az elvárt rövid és hosszútávú karbantarthatóság pedig garantálja azt, hogy elégedett ügyfelek, érdekes projektek sokaságával büszkélkedhessen a nemzetközi fejlesztő közösség.

 

A Drupal 8 egy Symfonyra épülő, nyílt forráskódú, PHP alapú tartalomkezelő- (CMS) és keretrendszer, melynek segítségével egyszerű weboldalaktól kezdve az összetett webes szolgáltatásokig minden megvalósítható. Ez a tartalomkezelő világszinten az egyik legnépszerűbb enterprise keretrendszer, rugalmasságának és konfigurálhatóságának köszönhetően nagyszerűen alkalmazható változatos célokra, headless kiszolgálótól kezdve komplex e-commerce megoldások megvalósításáig. Jól skálázható és flexibilis, emiatt nagy forgalmú portálok megvalósításához is előszeretettel választják. Több ezer ingyenesen elérhető modulja és ezek kombinációi végtelen lehetőséget adnak kulcsra készen, legyen szó űrlapok készítéséről vagy bonyolult jogosultságkezelési megoldásokról. A Drupal különösen népszerű nagyvállalatok körében a média-, a gyógyszer-, az FMCG iparban és a kormányzati szektorban.

Hogyan csatlakozhatsz?

 

Kétféle módon tudsz részt venni a hamarosan induló programban.

Offer

Cheppers munkatársként

 

Határozott idejű, két éves munkaszerződéssel kezdheted el a programot. Ebből az első 4-6 hónap elméleti és gyakorlati képzéssel telik, ezt követően senior kollégák támogatása mellett ügyfeleink projektjein kezdesz majd dolgozni. Fizetést kapsz az első naptól, és minden tekintetben a Cheppers teljes jogú munkatársa leszel.

Student

Költségtérítéses hallgatóként

 

A képzés költsége 10000 USD. Ugyanazokat a feltételeket biztosítjuk számodra, mintha Cheppers munkatársként vennél részt a programban.

Szívesen válaszolunk felmerülő kérdéseidre, ha írsz egy emailt ide:

academy@cheppers.rocks

 

Érdekel a pozíció?

Töltsd ki az alábbi űrlapot, vagy küldj egy emailt a hr@cheppers.com emailcímre. Tipp: ha van bármilyen online elérhető munkád, portfóliód, akkor azt oszd meg velünk az üzenetedben.

4 + 8 =
A fenti művelet eredményét kell beírni. Például 1+3 esetén 4-et.