Cloud szolgáltatások

 

Megtervezzük és végrehajtjuk webes rendszered vagy alkalmazásod felhő alapú infrastruktúrába történő átemelését, valamint biztosítjuk zökkenőmentes működését is. A Cheppers az Amazon Web Services (AWS) cloud megoldásait ajánlja.

hero cloud

Cloud native application development

 

A hagyományos alkalmazás fejlesztéstől eltérően az ún. “cloud native” alkalmazások készítésénél már a tervezéskor figyelembe vesszük az üzemeltetési kihívásokat is. A cloud native alkalmazások tipikusan mikro szolgáltatásokból épülnek fel (microservices), dinamikus, automatikusan skálázható környezetben futnak, így kihasználva a cloud infrastruktúra valódi erejét, a skálázhatóságot, a magas rendelkezésre állást. Az üzemeltetési környezet és a fejlesztett szolgáltatások együttműködésével a cloud native alkalmazások üzemeltetési költsége könnyen optimalizálható, hibatűrésük pedig maximalizálható.

 

AMIT KAPSZ

 

  • Felhő alapú infrastruktúrához optimalizált üzleti alkalmazásokat.

Cloud migration

 

A hagyományos infrastruktúrára épülő, monolit online szolgáltatások növekedésével exponenciálisan nőnek az üzemeltetési kihívások, így a ráfordítások is. Segítünk szolgáltatásodat felszabadítani a klasszikus üzemeltetési modell korlátai és terhe alól, így egyszerre optimalizálhatod az üzemeltetés költségeit és szabadulhatsz meg annak nehézségeitől. Felmérjük a jelenlegi infrastruktúrád és az azon működő szolgáltatásaid, megvizsgáljuk az üzleti igényeket, és ezek alapján tervezünk és építünk fel számodra egy új, jól skálázható, biztonságos és fenntartható cloud alapú megoldást.

 

A magas fokú monitoring, reporting és alerting nálunk alapkövetelmény, így a migráció során erre is felkészítjük szolgáltatásod. 

 

AMIT KAPSZ

 

  • A migrációt követően egy kész, maximálisan automatizált, a saját szolgáltatásaidra és igényeidre szabott infrastruktúrát.

Cost management

 

Cloud alapú megoldásodat szeretnéd olcsóbban és hatékonyabban üzemeltetni? Segítünk feltárni az alternatívákat. A nem kihasznált szerverek skálázásának automatizálásával, az optimális szerver méretek megválasztásával, a nem kihasznált szolgáltatások időszakos leállításával, az egymással kompatibilis, menedzselt szolgáltatások megfelelő kiválasztásával, illetve a szívesen használt, ám meglehetősen drága szolgáltatások alternatív kiváltásával támogatásunkkal jelentős költségmegtakarítást érhetsz el.

 

Infrastruktúrád hagyományos módon üzemelteted, és érdekel, hogy érdemes-e a felhőbe költözteni szolgáltatásaidat? Megtervezzük alternatív, felhő alapú infrastruktúrádat, és felmérjük a várható költségeket. Figyelembe vesszük a jövőbeni bővülés anyagi vonzatát, az aktuális üzemeltetési és fenntartási, valamint a rejtett költségeket is, mint például rendelkezésre állás- , vagy a monitoring költsége. Ha meggyőztek a számok, cloud migration szolgáltatásunk keretében vállaljuk az infrastruktúra költöztetését is.

 

AMIT KAPSZ

 

  • Optimalizált infrastruktúra- és költségvetés tervet.

DevOps

 

Mérnökeink támogatásával növelheted saját fejlesztő csapatod hatékonyságát, devops szemlélettel támogatjuk munkádat, az üzemeltethetőséget figyelmebe véve tanácsokkal segítjük a fejlesztést. Új fejlesztési módszertanok megismerésével és a belső folyamataid újragondolásával segítjük a devops szemlélet folyamataidba történő integrálását.

Hosszú távú együttműködésben is a partnereid lehetünk, így jobban megismerjük az általad használt rendszereket, a folyamatokat és az üzleti célokat. Így még hatékonyabban tudunk támogatni azok elérésében.

Szolgáltatásunk keretében elvégezhetjük a felhő alapú infrastruktúrád menedzsmentjét, fejlesztési feladatokkal, az architektúrát érintő változtatásokkal és optimalizációval is megbízhatsz minket. Megtervezzük - és ha szeretnéd -, kialakítjuk, üzemeltetjük a tesztelési infrastuktúrád, continuous integration és continuous deployment (CI/CD) rendszereidet. Segítünk optimalizálni a fejlesztési folyamataidat annak érdekében, hogy az új fejlesztések, javítások és frissítések hatékonyan készüljenek el és minél előbb élesíthetőek legyenek.

 

AMIT KAPSZ

 

  • A cloud infrastruktúra menedzsmentet.
  • DevOps szemléletet a könnyebb üzemeltethetőség érdekében.
  • Architektúrát érintő fejlesztéseket tesztelési infrastruktúrát.
  • CI/CD kialakítását.

Big Data

 

Nagy méretű adatbázisok tárolása és menedzselése nem triviális feladat. Az elemzések, lekérdezések futtatása, a számítási és tárolási kapacitás skálázása nagyon megnehezítheti a hatékony munkavégzést.

 

Megoldjuk adatmozgatási és üzemeltetési problémáid, hogy az adatokkal gyorsan, olcsón és hatékonyan tudj dolgozni. Könnyen kezelhető interface-ek tervezését, kivitelezését is vállaljuk, így azon túl, hogy adataid biztonságban lesznek, a szükséges folyamatok, elemzések, automatikus frissítések és betöltések, illetve az adatbázis optimalizációs és az adattisztítási kihívásoktól is megszabadulhatsz.

 

AMIT KAPSZ

 

  • Javaslatot nagy volumenű adatok felhő alapú infrastruktúrában történő tárolására.

Van egy projekted számunkra?